Predavanja/Lectures:

 

11:00 – 12:00 – Nejc Slatner & Ajda Gorjanc (HeliVideo) – “Snemanje in fotografiranje iz zraka z radijsko vodenim helikopterjem”

Mlada in nadobudna fotografa in snemalca iz zraka. Nejc Slatner in Ajda Gorjanc bosta predstavila snemanje in fotografiranje iz zraka z radijsko vodenim helikopterjem z demonstracijami v živo. Uspešno sta že sodelovala s podjetji kot so: Porsche, Redbull, Seaway in številnimi drugimi. Prisostvovala sta tudi pri filmu gremo mi po svoje. Snemanje iz zraka je za gledalca vedno nekaj posebnega, saj mu ponudi povsem novo perspektivo, ki ni običajna. Snemanje in fotografiranje iz zraka je bilo do sedaj relativno drago, saj je snemalec moral najeti helikopter, letalo ali celo balon. V zadnjem času pa se je modelarstvo razvilo do te mere, da lahko modele uporabljamo tudi za profesionalne namene. Tako je snemanje z radijsko vodenimi helikopterji in letali relativno novo področje na trgu, ki se zelo hitro razvija zaradi njihove široke uporabnosti (v industriji, gradbeništvu, prometu, policiji, vojski,…) Več info na: http://www.helivideo.si/video

12:00 – 13:00 – odmor

13:00 – 14:00 – Rajko Bizjak – “Kaj novega lahko izvemo o fotografiji z bliskavico”

Zopet z nami uveljavljeni fotograf g. Rajko Bizjak. Diplomiral je na zagrebški Akademiji dramske umetnosti iz filma in televizije. Ukvarja se tako s fotografskim kot tudi filmskim medijem. Ustvaril je deset fotografskih serij ter kot snemalec in/ali režiser sodeloval pri snemanju več kot desetih kratkih igranih in dokumentarnih filmov. Na področju poučevanja fotografije ima bogate izkušnje, saj že od leta 1995 predava na različnih šolah, tečajih, seminarjih, simpozijih (tudi v tujini), od leta 2006 tudi kot visokošolski predavatelj za fotografijo in snemanje. Na oddelku za fotografijo VIST Ljubljana predava računalniške in osvetljevalne tehnike v fotografiji. Veliko časa posveča organiziranju fotografskih (ali filmskih) prireditev, kot so izobraževalni projekti, festivali, tekmovanja in razstave. Tokrat nam bo predstavil kaj novega lahko izvemo o fotografiranju z bliskavico. Visoka šola za storitve Ljubljana http://www.vist.si/

15:00 – 16:00 – Jani Ugrin – “Koncertna fotografija”

Vse o koncertni fotografiji skozi oči mladega fotografa. Jani Ugrin svojo strast do koncertne fotografije goji že kar nekaj časa. Pravi, da je zanj najlepši občutek, ko doživlja koncert v photo pitu med izvajalcem, enostavno nekaj fantastičnega. Trenutno sodeluje z glasbenimi skupinami: Adam, The Tide, Gušti in Torul. Svoje fotografske izkušnje nabira pri projektu Slovenski teden glasbe in pri medijski hiši Večer in RTV. Dve leti je bil član fotografske ekipe Centra urbane kulture Kino Šiška. Vsekakor bo zanimivo.
Več info na: http://janiugrin.com/

 

Predstavitve

  • Zavod FOKUS bo premierno predstavil nov promocijski film za eno največjih slovenskih fotografskih delavnic Celje FOKUS, ki jo letos pripravljajo med 15. in 20. julijem. S sabo prinašajo tudi dokumentarne posnetke lanskoletnega dogajanja in vedno razburljivo Camero Obscuro. Kot promotorji steklenega fotografskega ateljeja Josipa Pelikana v okviru Muzeja novejše zgodovine Celje, bo pri njih možno kupiti izvrstne knjige celjskega fotografskega mojstra.